Destinatii turistice in Romania la munte
Romania este o tara frumosa si merita sa o descoperi pas cu pas. Sunt convinsa ca esti un impatimit al muntelui si iti plac drumetiile. Vara, poti lua muntii la pas, poti explora paduri de conifere, carari inguste si paraie reci de munte in care pastravii danseaza in razele soarelui. Poti respira aer curat de munte si te poti relaxa la o cabana ascunsa de lume, alaturi de familie. In acest articol gasesti cele mai frumoase locuri de vizitat in Romania, in opinia mea, plus recomandari de cazare inedite.
Diminetile pe munte sunt racoroase dar superbe. Un rasarit de soare la munte nu se compara cu nimic altceva. Razele soarelui iti mangaie fata si te imbratiseaza cu a sa caldura. Aici la munte si soarele este fericit, dimineata cand te vede, de aceea te cuprinde cu razele sale stralucitoare care te umplu de energie si te binedispun.
Asadar, pot sa-ti ofer putin din vacantele mele. O parte din aceste destinatii le-am vizitat deja, pe celelalte urmeaza sa le descopar si eu.
Locuri de vizitat in Romania la munte
Sunt foarte multe locuri de vizitat in Romania la munte, locuri superbe cu peisaje pitoresti si obiective turistice pe care trebuie sa le vezi neaparat. Eu iti propun cateva destinatii turistice de vizitat cu familia ta. Asa ca fa-ti bagajele si pregateste-te de o noua aventura pe munte.
Vacanta la munte. Unde sa mergi la munte in Romania pentru o experienta de neuitat
Sighisoara
Este un oras superb in inima Transilvaniei. Orasul este situat pe un deal numit Dealul Cetatii. Orasul a fost construit in jurul cetatii denumita Cetatea Sighisoarei.
Sigisoara are si o legenda si anume Vlad Dracul, tatal lui Vlad Tepes, care a locuit in aceasta cetate. In varful dealului exista o cetate fortificata cu intrari si pasaje subterane secrete. Arhitectura orasul are influiente germane si se aseamana cu multe orase din Germania. Anual in Sighisoara se organizeaza festivalul medieval “Sighisoara Medievala” pe care trebuie sa-l vezi macar odata in viata. Cetatea are multe cladiri autentice pastrate inca din perioada medievala. Ce mi-a ramas mie in minte este cladirea in care se afla camera de tortura si inchisoarea. Toate pastrate inca din vremuri stravechi.
In descoperiri vechi se arata ca in subsolul cetatii au fost gasite ramasite de cladiri vechi care dateaza inca de la inceputul epocii fierului.
Sursa foto: http://www.skytrip.ro/ https://life.ro/
http://sighisoaraonline.com https://www.centruturistic.ro/
Piata cetatii
Turnul cu ceas
Turnul Fierarului
Biserica din deal
Daca vrei sa afli mai multe lucruri despre orasul Sighisoara poti citi si pe wikipedia. https://ro.wikipedia.org/wiki/Sighi%C8%99oara
Daca ai nevoie de cazare in Sighisoara gasesti aici.
Moldova si manastirile sale cele mai frumoase locuri de vizitat in Romania
Moldova este renumita pentru manastirile aflate aici. Acestea sunt adevarate bijuterii arhitecturale medievale si spirituale. In Moldova sunt peste 1200 de biserici si 56 de manastiri care fac parte din patrimoniul cultural al Romaniei. Opt dintre aceste manastiri sunt incluse in patrimoniul mondial Unesco si pe buna dreptate. Eu am apucat sa vizitez trei dintre manastiri, insa pot sa-ti spun ca am ramas placut impresionata. Intr-un cuvant sunt SUPERBE!
Cele mai cunoscute dintre manastiri si pe care iti recomand sa le vezi macar odata in viata
Manastirea Putna
Manastirea Voronet
Manastirea Sucevita
Manastirea Moldovita
Manastirea Agapia
Este locatia mea de suflet. Aici m-am simtit ca nicaieri altundeva. Este un loc cu o incarcatura emotionala si spirituala cum nicaieri altundeva nu am mai intalnit. Aici m-am simtit mangaiata de ingeri.
Noi am ajuns aici intr-o zi de sarbatoare si se tinea slujba la biserica manastirii. Am intrat si noi la slujba. Preotul tinea slujba si la un moment dat au inceput sa cante calugaritele. Aveau un glas divin, parca erau ingeri deghizati. M-am simtit coplesita de emotii si efectiv nu ma mai puteam opri din plans. Imi simteam sufletul si inima pline de pace si bucurie, de iubire si de lumina. A fost o experienta unica pentru mine si nu o voi uita prea curand.
Manastirea de calugari Rasca
Manastirea Varatec
Manastirea Dragomirna
Cheile Bicazului
Sunt asezate in partea centrala a Muntilor Hasmas intre judetele Neamt si Harghita. Sunt incluse in Parcul National Cheile Bicazului Hasmas si se intind pe o distanta de 8 km. Aici gasesti 8 km de natura salbatica in toata splendoarea ei. Sunt o adevarata capodopera naturala cum un om nu va putea creea niciodata. Daca treci pe acolo te vei convinge singur de asta. Vei avea parte de o priveliste mirifica parca desprinsa din basme.
In vecinatatea Cheilor Bicazului vei gasi Lacul Rosu si Lacul Izvorul Muntelui. Trebuie neaparat sa le vezi. Lacul Rosu este un lac de baraj natural situat la poalele Muntelui Hasmasul Mare. Lacul este impresionant dar si infricosator in acelasi timp datorita tulpinilor de copaci care ies afara din apa de parca ar fi lacul cu tepe . Aici aerul este foarte curat si contine aerosoli naturali.
Citeste si acest articol!
Poiana Brasov
Face parte din municipiul Brasov si dateaza din anul 1427. Poiana este cea mai veche locatie de schi din Romania. Schiorii urcau Postavaru inca din 1895 si tot aici in Poiana a vut loc si primul concurs de schi. In Poiana Brasov gasesti 12 partii de schi cu grade de dificultate diferite, terenuri de sport, baruri, cluburi si restaurante. Cazarea se face la hoteluri de lux, pensiuni, vile si cabane. Tot aici poti participa si la trasee montane precum Poiana Brașov - Vârful Cristianul Mare din Masivul Postăvarul sau Poiana Brașov - Pietrele lui Solomon.
Poiana Brasov este o locatie exclusivista fara nici un fel de indoiala. Noi am ajuns aici in octombrie. Nu era nici foarte frig dar vara trecuse deja. Ne-am plimbat cu telecabina pana in varf de munte de unde am admirat peisajul. Poiana Brasov este o destinatie romantica. Cel putin mie impresia asta mi-a lasat-o. Eu o recomand si ca destinatie pentru luna de miere.
Propunerile noastre de cazare pentru Poiana Brasov:
Denisa Boutique Hotel
Poiana BrasovPentru mai multe locuri frumoase la munte cuteste si acest articol:
Ce poti vizita in Predeal? Manastiri, pesteri, chei, trasee montane sau partii de schi, tu ce alegi?
Sinaia
Sinaia este un oras aflat pe Valea Prahovei. Orasul a fost ales drept resedinta regala de catre Carol I, acesta construind aici si Castelul Peles si Castelul Pelisor. Sinaia este un oras pitoresc de munte care atrage mii de turisti anual. In oras sunt o gramada de pensiuni si hoteluri pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele. Gasesti si restaurante cu specific diferit in functie de poftele fiecaruia.
Castelul Peles este superb. Eu l-am vazut de mai multe ori dar m-as mai duce sa-l vad inca de o mie de ori. Mobilier vechi din lemn masiv de o frumusete aparte. Oglinzi aduse cu trenul din Italia la acea vreme. Draperii din catifea rosie, rochii de epoca de o frumusete deosebita, armuri de otel, candelabre imense demne de curtea regala, usi secrete care duc la tuneluri secrete pe sub castel si multe alte lucruri. Eu am ramas profund impresionata dar si incantata ca in Romania avem asemenea frumuseti.
Cand am fost noi ultima data la castel erau mai multi turisti straini decat romani. Asta cred ca spune totul despre frumusetea lui. Am asteptat aproape o ora sa ne vina randul sa putem intra in castel. Sunt ghizi care fac aceste tururi ale castelului si care povestec o gramada de povesti interesante petrecute acolo. Nu ai voie nici cu aparat foto nici cu aparat de filmat in interiorul castelului.
Poti rezerva cazare in Sinaia aici.
In Sinaia vei gasi unsprezece monumente istorice de interes national pe care te indemn sa le vizitezi:
Cazinoul Sinaia
Hotelul Caraiman
Vila Alina Stirbei
Vila Emil Costinescu
Ansamblul Garii Sinaia
Casa istoricului Nicolae Iorga
Hotel Furnica
Hotel Palace
Vila Take Ionescu
Casa compozitorului George Enescu
Manastirea Sinaia
Ansamblul Castelului Peles
Castelul Pelisor
Daca treci prin Sinaia merita sa le vezi pe toate.
Recomandarea mea de cazare in Sinaia:
Romantic Jacuzzi Belleview Studio
Praid
Daca ajungi in Praid trebuie sa vizitezi Salina Praid. Accesul in salina se face cu autobuzele proprii, puse la dispozitie turistilor pe o distanta de 1250 m. Salina se afla la o adancime de 120m. Odata ajunsi in salina ve-ti descoperi un loc minunat si dotat cu orice ai avea nevoie. Aici vei avea acces la iluminat, wireless si televiziune. Tot in salina sunt locuri de joaca pentru copii, spatii de creatie si agrement, o capela, cafenea, cinema 3D si o farmacie. Temperatura medie anuala in salina este de 16 grade celsius.
Pe traseul de iesire din salina la Orizontul 60 vei putea vizita Panorama Belvedere”Mina Iosif”. Tot la acest nivel poti face o degustare de vinuri si poti lua masa in restaurantul propriu.Galeria vinurilor din Salina Praid este unica in lune prin stilul sau si iti pune la dispozitie nu mai putin de 275 de feluri de vinuri. Numai sa te tina picioarele dupa ce le-ai terminat de degustat pe toate.
Dupa ce ai terminat cu salina te poti duce la Strandul Praid. Este un strand amenajat, cu apa sarata, numai buna in tratarea reumatismului. Baile cu apa sarate au nenumarate efecte benefice pentru corp. Au efecte calmante, relaxante, antiinflamatorii si vasodilatatoare. O cura cu apa sarata dureaza intre 10 si 30 de minute pe zi in functie de capacitatea fiecaruia.
Un alt loc de vizitat in Praid este Canionul de sare Praid.
Lacul Ursu Sovata. La mica distanta de Praid gasesti Sovata. Un alt loc frumos. Aici poti vizita Lacul Ursu.
O alta atractie turistica in zona este Ceramica de Corund. Aceasta ceramica este specifica localitatii Corund aflata in judetul Harghita.
Cazare in Sovata gasesti aici.
Salina Turda
Orasul Turda este poarta de intrare spre inima Transilvaniei. Unul din cele mai spectaculoase locuri de vizitat in zona este incontestabil Salina Turda, orasul luminos din subteran. Salina este unica in lume prin constructia ei. Este creata de oameni intr-un mediu natural in adancuri, in inima Transilvaniei.Cu milioane de ani in urma regiunea era acoperita de apele marii. Dupa evaporarea apelor marii aici a ramas un taram de sare cat sa ajunga pentru intreaga planeta timp de 60 de ani. Citeste mai multe despre Salina Turda pe pagina lor oficiala https://www.salinaturda.eu/
Recomandarile mele de cazare pentru Turda:
Bella Vista Bungalow
Bucovina
Este o zona incarcata de istorie. Aici gasesti un taram de basm, propice atat pentru turism montan, agroturism sau turism rural. Cele mai frumoase locuri de vizitat in Bucovina pe care ti le recomand cu drag.
Parcul de aventuri din Gura Humorului
Doua propuneri de cazare in Gura Humorului:
Megatiroliana
Varful Toaca din Gura Humorului
Mocanita
Traseul strabatut cu Mocanita se intinde pe o suprafata de 12 km. Din 2005 Mocanita functioneaza doar in scopuri turistice. Un drum dus-intors cu Mocanita dureaza trei ore. Peisajul este unul salbatic, cu sate vechi si drumuri strabatute de carute cu cai.
Telegondola Rarau
Pietrele Doamnei Muntii Rarau
Rasarit de soare in Bucovina
sursa foto https://jurnaldebucovina109737336.files.wordpress.com/
Cazanele Dunarii
Cazanele Dunarii sunt o creatie unica. Aici Dunarea mangaie muntele. Daca vei ajunge aici vei gasi o priveliste care te va lasa mut de uimire. Aceasta zona este o combinatie intre salbatic si locuit de oameni, o armonie intre munte si fluviu. Locuri de vizitat in aceasta zona sunt o gramada. Ce ar trebui sa vezi neaparat ?
Cazanele Dunarii
Chipul sculptat in stanca al regelui Decebal
Clisura Dunarii Cazanele Mari si Cazanele Mici
Parcul Natural Portile de Fier
Locuri de cazare in Orsova gasesti aici.
Tara Fagarasului
Este o alta destinatie de neratat pentru viitoarea ta vacanta. Tinutul situat intre Sibiu si Brasov este inconjurat de munti. Este o depresiune si un tinut istoric din Transilvania situat de-a lungul raului Olt. Tara Fagarasului a fost desemnata destinatia anului in 2020.
Muntii Fagarasului Lacul Capra
Balea Lac
Aventura Parc Dragus este amplasat la 24 de km de municipiul Fagaras.
Castelul de lut Valea Zanelor
Varful Moldoveanu
Transfagarasan
Soseaua leaga Transilvania de Muntenia si masoara 151 de km. Strabatand Transfagarasanul vei trece pe la Balea Lac si Balea Cascada.
Muzeul Satesc “Badea Cartan”
Biserica Fortificata din Cincu
Cetatea Fagarasului
Recomandarea mea de cazare in apropiere de Cascada Balea, in localitatea Cartisoara:
Linistea Muntilor
Suncuius Bihor
Plaja Gradia este o plaja salbatica situata in inima Muntilor Apuseni in judetul Bihor. Aici vei gasi nisip fin, sezlonguri exact ca la mare. Plaja este accesibila si cu masina. Cei care nu au auzit inca de plaja salbatica de la Gradia vor avea o surpriza cand vor ajunge aici.
Plaja salbatica de la Gradia este cel mai frumos loc nestiut de turisti din Romania. Lacul este inconjurat de muntii impaduriti, este o zona mirifica. Daca alegi sa vii aici poti face drumetii, rafting sau catarari montane.
Locuri de cazare in Suncuius gasesti aici.
Statiuni balneo-climaterice la munte.
Romania, o tara frumoasa si bogata de altfel, nu duce lipsa de statiuni balneo-climaterice. Oamenii vin aici pentru proprietatile curative ale acestor bai. Sa nu mai vorbim despre peisajeje de poveste pe care le vei gasi acolo.
Baile Tusnad
Tusnad este un oras situat in Harghita in partea sudica a depresiunii Ciucului intre Muntii Harghita si Muntii Bodoc la o altitudine de 650 m. Înconjurată de brazi seculari, stațiunea beneficiază de aer curat, ozonizat, bogat în aerosoli și ioni negativi și de un climat subalpin. Temperatura medie anuală este de 8 °C (iulie 17,5 °C, ianuarie -7 °C) și ierni reci.
La doi km distanta spre sud-est vei gasi Lacul Ana, situat la o altitudine de 950 m. Este un lac de origine vulcanica, unicat in Europa Centrala di de est. Poti citi o gramada de lucruri interesante pe https://ro.wikipedia.org/wiki/B%C4%83ile_Tu%C8%99nad
Recomandare de cazare in Tusnad:
Baile Govora
Este atestata ca statiune balneara de interes national si european. Statiunea Baile Govora este situata in judetul Valcea, in zona depresionara subcarpatica. In apropierea statiunii se afla si Transalpina. Statiunea este inconjurata de paduri de fag, brad, molid, salcam si stejar.
Statiunea Covasna
Orasul Covasna se afla in judetul Covasna la poalele muntilor Vrancei. Orasul este situat intr-o zona cu activitate vulcanica puternica. Datorita acestui lucru orasul este renumit pentru apele sale minerale.Este cea mai cunoscuta statiune balneo-climaterica din tara pentru tratarea bolilor cardio-vasculare. In centrul orasului gasesti “Balta Dracului” denumita asa de catre localnici si este ramasita unei eruptii vulcanice.
Recomandare de cazare in Covasna:
Citeste si acest articol:
Cele mai frumoase Targuri de Craciun din Europa care te asteapta sa le vizitezi anul acesta
Caraiman
Varful Caraiman este un varf muntos din Muntii Bucegi. Crucea eroilor de la baza Vafului Caraiman a fost ridicata la initiativa Reginei Maria in cinstea ostasilor romani cazuti in Primul Razboi Mondial. Crucea este situata pe un soclu din beton placat cu piatra si in inrerior se afla generatorul care alimenteaza toate cele 120 de becuri aflate pe conturul crucii.
Cazare in Busteni gasesti aici.
Recomandarea mea de cazare in Busteni:
Kayus
Cred ca te-am convins. Romania este o tara extrem de frumoasa. Daca te-ai hotarat ca vrei sa mergi in vacanta la munte aceste locuri de vizitat in Romania la munte sunt cele mai frumoase din cate stiu eu. Alege o locatie, rezerva un sejur, fa-ti bagajele si aventura poate incepe. Vacanta placuta!
Daca ti-am fost de ajutor si gasesti util acest articol paseaza-l mai departe si prietenilor tai. Multumesc!