Cum să te îmbraci în funcție de subtonul pielii tale 

Până acuma ți-am povestit despre tipurile de siluete și despre cum să le îmbraci astfel încât să arați fenomenal de fiecare dată când ieși din casă. 

Dar oare știi că există și tonuri diferite ale pielii și că ar trebui să alegi culorile hainelor în funcție de tonul pielii tale? Știi oare că există două tonuri ale pielii și fiecare ton are încă două subtonuri? În continuare o să îți povestesc despre aceste tonuri și subtonuri ale pielii și despre cum să alegi culorile care se potrivesc cu ele. 

subtonurile pielii

Cele două tonuri ale pielii 

Ce culoare are pielea ta? La prima vedere este o întrebare ușoară nu-i așa? Probabil așa ți se pare și ție. Dar să știi că nu este ușor deloc. Tenul tău sau culoarea pielii tale sunt ușor de identificat și pot fi deschisă, medie sau întunecată. 

Însă subtonul pielii tale nu este așa ușor de aflat. Specialiștii au alcătuit un mic ghid cu trucuri și sfaturi despre cum să afli care este subtonul pielii tale. Culoarea pielii tale se poate modifica în funcție de expunerea la soare. Subtonul pielii tale rămâne mereu același și poate fi cald, rece sau neutru. 

Mai jos vreau să-ți arăt aceste trucuri despre cum să afli care este subtonul pielii tale. Probabil întrebi la ce te ajută să știi acest lucru. Odată ce vei știi care este subtonul pielii tale vei știi exact ce culoare de ruj ți se potrivește, ce culoare ar trebui să aibă părul tău sau ce culori ar trebui să porți atunci când te îmbraci pentru a arăta demențial. 

Metode pentru aflarea subtonurilor pielii tale 

După cum am mai spus sunt trei subtonuri ale pielii: 

  • rece 

  • cald 

  • neutru 

Aceste trei subtonuri nu se vor modifica niciodată. Culoarea pielii tale se modifică în fiecare anotimp în funcție de cât de mult ai stat la soare.  Fiecare dintre noi ne încadrăm în unul dintre aceste trei subtonuri. Este important să știi care este subtonul pielii tale pentru că astfel vei învăța care sunt culorile care ți se potrivesc și cum le poți îmbina. 

7 trucuri pentru a afla care este subtonul pielii tale 

  1. Prima dată spală-te pe față cu săpun și curăță bine pielea. Apoi așteaptă 15 minute pentru ca pielea ta să se calmeze. S-ar putea să fie roșie după spălare și în acest caz vei alege subtonul pielii greșit. 

  1. După aceea caută un loc în casă unde ai foarte multă lumină naturală. Lumină artificială de la bec provoacă umbre și s-ar putea să ți se pară că ai o nuanță galbenă sau albăstruie a pielii. Astfel vei alege iar greșit subtonul pielii tale. Dacă ai o terasă sau un loc unde poți să ieși afară la lumină ar fi perfect. Așa îți vei da seama exact care este subtonul pielii tale. 

  1. Uită-te la venele din interiorul încheieturii mâinii și dacă nu-ți dai seama ce culoare au, verde sau albastru, înseamnă că ai un subton neutru. Dacă culoarea pielii tale este măslinie cel mai probabil ai un subton neutru. Dacă culoarea venelor este verde înseamnă că ai un subton cald. Dacă culoarea venelor este albastru spre violet ai un subton rece. 

  1. Gândește-te la cum te bronzezi de obicei. După ce stai o perioadă mai lungă la soare pielea ta ori se arde ori te bronzezi frumos. Dacă te bronzezi frumos înseamnă că ai o cantitate mai mare de melanină în piele. Asta înseamnă că ai un subton cald sau un subton neutru al pielii. În schimb dacă pielea ta se arde de fiecare dată când stai la soare înseamnă că ai o cantitate mai mică de melanină în piele și un subton rece al pielii. Aceasta este cea mai simplă metodă de a afla care este subtonul pielii tale. 

Iată ce spune PAUL FRIEDMAN, MD dermatolog certificat: 

De obicei, pe măsură ce tonul pielii devine mai întunecat, este mai puțin sensibil la expunere. Cu toate acestea, alți factori pot provoca fotosensibilitate, cum ar fi anumite medicamente sau afecțiuni autoimune. 

 

  1. Ia o foaie de hârtie albă sau îmbracă o bluză complet albă și uitate să vezi ce nuanță are pielea de pe fața ta. Dacă ți se pare că are o tentă roz albăstruie cel mai probabil ai un subton rece al pielii.  În cazul în care nu îți dai seama exact dacă nuanța pielii este roz sau galben subtonul pielii este neutru. Dacă ți se pare că bluza de culoare alb pur îți stă mai bine ai un subton al pielii cald. În schimb dacă ți se pare că o culoare alb murdar sau crem te prind mai bine ai un subton al pielii rece. Dacă consideri că te prind bine oricare dintre aceste culori înseamnă că ai un subtonul pielii neutru. 

  1. Testul cu bijuteriile. Ia o brățară din aur și o brățară din argint și pune-le pe mână și vezi care dintre ele îți fac pielea să arate mai bine, mai strălucitoare. Dacă consideri că brățară din aur arată mai bine pe piele ai un subton al pielii cald. Dacă consideri că brățară din argint arată mai bine pe piele ai un subton al pielii rece. Dacă ți se pare că ambele bijuterii arată bine pe pielea ta ai un subton al pielii neutru sau pur și simplu îți plac și aurul și argintul. De aceea această metodă nu este tocmai relevantă. 

  1. Culoarea ochilor te poate ghida în aflarea sub tonului pielii tale. Dacă ai o culoare a ochilor căprui deschis, verzui sau alunii  ai un subton pielii cald. Dacă culoarea ochilor este căprui închis, negru, albastru sau gri ai un subton al pielii rece. Dacă culoarea ochilor tăi este un maro intens cel mai probabil ai un subton al pielii neutru. 

Dacă ai nu subton al pielii cald alege să porți haine în culori precum verde măsliniu, și toate nuanțele de pământiu precum maro, coral, bej, alb murdar, galben, galben verzui, roșu sau portocaliu. Pentru machiaj alege culori precum caramel, auriu, castaniu sau brun. 

Dacă ai un subton al pielii rece alege să porți haine în culori precum verde smarald, violet, roz, albastru regal sau roșu albăstrui. Pentru machiaj alege nuanțe de roz sau nuanțe neutre. 

Dacă ai un subton al pielii neutru ești o norocoasă pentru că poți purta culori din ambele categorii de mai sus. Poți purta culori metalice, poți purta atât culori calde cât și culori reci. Rămâne la aprecierea ta care culori ți se potrivesc mai bine. 

Subtonurile cald și rece se împart în câte două categorii fiecare. Și anume vara și iarna sunt subtonuri reci în timp ce toamna și primăvara sunt subtonuri calde. 

Dacă pielea ta are tentă de albăstrui, roșu sau roz la testul cu hârtia albă iar ochii tăi au culoarea albastru, verde, gri sau aluniu te încadrezi în categoria vară. În această categorie culoarea părului a pielii și a ochilor se încadrează în aceeași paletă de culori fără a exista un contrast mare de culoare între ele. 

Culorile pe care ar trebui să le îmbraci dacă ești vara sunt verde menta, turcoaz, cais, mov, albastru deschis sau culori pastel. Ferește-te de culori precum negru sau gri sau orice combinație a acestor două. 

Dacă pielea ta are tentă de roz sau albăstrui la testul cu hârtia albă iar ochii tăi au culoarea albastră, verde, gri sau căprui ești iarnă. În această categorie culoarea pielii, a ochilor și a părului sunt într-un contrast vizibil. Adică dacă pielea ta are o nuanță deschisă culoarea părului va avea o nuanță închisă. 

Culorile pe care ar trebui să le îmbraci sunt bleumarin, gri cositor, turcoaz, albastru, alb sau negru. Culorile pastel, spălăcite nu au nici un efect pentru tenul tău. 

Dacă pielea ta are tentă de galben, crem sau piersică iar culoarea ochilor tăi este albastră sau căprui ești primăvară. Culoarea părului tău variază de la blond auriu la șaten deschis. Dacă faci parte din această categorie este posibil să ai pistrui iar obrajii tăi să se înroșească în mod natural atunci când faci puțină mișcare. Și în această categorie există un contrast mare între culoarea părului, culoarea pielii și culoarea ochilor. 

Culorile pe care ar trebui să le îmbraci sunt culorile palide precum roz, verde deschis, galben deschis, portocaliu, piersică sau coral. Ferește-te de culori închise sau de contraste puternice cum ar fi violet închis purtat cu negru. 

Dacă culoarea pielii tare are o tentă de galben, piersică sau auriu la testul cu hârtia albă iar culoarea ochilor tăi este albastru închis, căprui închis, verde sau negru ești toamnă. Culoarea părului tău este de la șaten închis până la cafeniu sau roșcat cu tentă de auriu roșiatic. 

Pielea ta rareori se înroșește căpătând o culoare de bronz auriu spre maro. La fel ca și la cei din categoria vară nu există un contrast de culoare între piele, păr și ochi. 

Culorile pe care ar trebui să le îmbraci dacă ești toamnă sunt cele pământii de toamnă precum verde închis, arămiu, maro închis, ruginiu, caramel, roșu sau bej. Culori precum, galben deschis, albastru deschis sau roz strălucitor nu ți se potrivesc. 

Ești neutră dacă părul tău este șaten în mod natural. De obicei femeile din categoria subtonurilor neutre sunt cele de origine latină, mediteraneeană. Ochii tăi completează culoarea părului și a pielii adică ai păr închis la culoare, ochii închiși la culoare și piele măslinie. 

Atunci când faci testul cu hârtia albă sau cu un top de culoare albă nu poți să observi o tentă de roz, galben, piersică, roșu sau albăstrui ci mai degrabă undeva între ele. 

Subtonul tău se potrivește cu toate culorile și cu toate combinațiile așa că nu-ți rămâne decât să experimentezi și să vezi ce culori ți se potrivesc dintre toate cele amintite mai sus. 

Câteva sfaturi pentru alegerea culorilor în funcție de tonul pielii 

Dacă ai pielea palidă, deschisă la culoare probabil ai și ochii deschiși la culoare și ai un păr natural blond sau roșcat. Sar putea să observi și câțiva pistrui în zona nasului și a obrajilor. Pielea ta se bronzează greu. 

Culori de încercat: albastru pal, roz sau turcoaz deschis. Nuanțe pastel în general. 

Dacă ai un ten mediu, ai pielea de culoare deschisă dar bronzată în mod natural însă deschisă la culoare în anotimpul rece. 

Culori de încercat: culori strălucitoare în general cum ar fi roz aprins vor aduce căldură tonului și pielii tale. 

Dacă ai un ten închis, ai pielea de culoare măslinie și închisă la culoare. Totuși în perioada rece tonul pielii se poate transforma în cenușiu. 

Culori de încercat: albastru cobalt care va contrasta cu pielea ta sau culori aurii metalice. 

Dacă îți place despre ce povestesc eu aici îți recomand să intri și pe blogul meu și acolo vei găsi articole scrise cu drag pentru tine. Poți citit despre lifestyle, modă, călătorii, am scris și despre cum să îți amenajezi casa sau apartamentul în stil feng shui, găsești rețete simple care se fac rapid și multe alte articole interesante care ar putea să-ți fie pe plac.

inpuff.ro
answear.ro
dyfashion.ro
otter.ro