Crenvursti in aluat. Reteta simpla si gustoasa

O reteta simpla de crenvursti in aluat. Ies niste cornuri delicioase si aspectuoase. Este o varianta mai sanatoasa de aluat cu faina integrala.

Ingrediente:

  • 500g faina integrala de grau
  • 350ml apa
  • 25g drojdie
  • o lingurita de sare
  • oregano dupa gust
  • o lingurita otet de mere
  • 2 linguri ulei de masline
  • amestec de condimente cajun
  • 1kg crenvursti
  • un ou pentru uns cornurile
  • seminte de susan pentru decor

Cum faci cea mai buna coca:

Intr-un bol pui drojdia cu apa si faina, le amesteci bine si lasi pana se activeaza drojdia. E gata atunci cand apar bule de aer si compozitia incepe sa creasca. 

Intr-un alt bol pui restul de faina integrala, condimentele, otetul si uleiul. Cand drojdie este gata activata o adaugi in bol peste faina si condimente. 

crenvursti in aluat

Adaugi si restul de apa pana la 350ml. Amesteci si apoi incepi sa framanti. Trebuie incorporat cat mai mult aer in aluat prin framantare. Acesta este secretul unui aluat bine aerat. Eu am framantat aproximativ 10 minute. 

Apoi lasi aluatul la crescut intr-un loc caldut pentru aproximativ o ora si jumatate. Aluatul trebuie sa-si dubleze volumul. Cand este gata crescut il scoti din bol pe o suprafata infainata. Eu am impartit aluatul in patru parti egale. Lucrezi mai usor cu el asa.  

Mod de preparare crenvursti in aluat:

Fiecare bucata din cele patru o intinzi in forma rotunda pe cat posibil. Daca nu iese rotund nici o problema. Nici mie nu-mi iese de fiecare data. Apoi tai fiecare cerc in opt triunghiuri. Daca este prea mare bucata de aluat asa, poti sa o mai tai in doua. Eu, prima bucata de aluat am taiat-o in opt triunghiuri dupa care celelalte bucati de aluat le-am taiat in doisprezece triunghiuri.

RETETA DE CLATITE AMERICANE PUFOASE, FARA GLUTEN SI FARA ZAHAR

Vezi si reteta 

Crenvurstii ii tai in trei fiecare bucata. Pui cate o bucata de crenvursti in fiecare triunghi de aluat si rulezi. Eu am obtinut doua tavi de cuptor din cantitatea asta de aluat. Pui hartie de copt in tava si asezi cornurile lasand distanta intre ele pentru ca vor creste. 

Lasi la crescut cornurile aproximativ 30 de minute. Spargi oul intr-un bol si il bati bine. Ungi fiecare corn cu ou apoi presari seminte de susan pe deasupra. Dai tava la cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru 25 de minute. Apoi cresti temperatura la 220 grade C si mai lasi inca 5 minute sa se rumeneasca frumos.

Gata crenvurstii in aluat. Eu am facut un sos simplu si gustos din smantana, mustar, ketchup, pasta de ardei si putina sare. Poti sa pui si putin usturoi daca iti place. Sunt deliciosi cu acest sos minunat. Iti recomand sa incerci acesti crenvursti in aluat cu sosul acesta neaparat pentru ca se potrivesc de minune.

Pofta buna si incearca reteta. E delicioasa!

mirabela
mirabela

Sfaturi despre moda, destinatii de calatorie, animale de companie, sanatate si spiritualitate.

Articole: 115

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *