Cum sa faci cea mai delicioasa rulada de dovleac cu branza

O reteta delicioasa si simpla de rulada din dovleac umpluta cu crema de branza de vaci. In articol poti citi cateva cuvinte despre beneficiile dovleacului si tipurile de dovleac cunoscute plus reteta explicata pas cu pas si ilustrata cu imagini. Te invit sa o incerci.

Ce este dovleacul

Dovleacul, bostanul sau cucurbata sunt sinonime si inseamna acelasi lucru. Dovleacul este o planta cultivata anual pentru florile, semintele si fructul sau. 

Dovleacul este originar din America de sud unde creste ca o planta salbatica. In unele tari florile se consuma ca leguma, iar fructul se conserva pana la sase luni in conditii adecvate. 

 Tipuri de dovleac

In lume sunt peste 100 de tipuri de dovleac si sunt categorisite pe anotimpuri, de iarna si de vara.

tipuri de dovleac

tipuri de dovleac

Beneficiile dovleacului

Dovleacul este un aliment foarte sanatos. Contine luteina, betacaroten, vitamina A, vitaminene B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E si K, zinc, sodiu, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, seleniu, mangan si fier. Este bogat in proteine, fibre si este o sursa bogata de acizi grasi Omega 3 si Omega 6.

 Beneficiile semintelor de dovleac 

Semintele de dovlac se folosesc in medicina naturista. Sunt considerate foarte sanatoase si sunt bogate in zinc si vitamina K.

Preparate din dovleac

Dovleacul este un aliment forte versatil si se pot prepara o gramada de retete cu dovleac. Poti gati supa de dovleac, dovleac scazut, placinta de dovleac, rulade de dovleac cu diferite umpluturi si multe alte feluri de mancaruri cu dovleci.

Reteta de rulada de dovleac cu branza si marar

Ingrediente placinta de dovleac:

  • doi dovleci

  • un ou

  • 6 linguri de faina integrala

  • sare

  • piper

  • un pumn mare de marar

Ingrediente crema de branza:

  • un kg de branza proaspata de vaci

  • o ceapa

  • sunca afumata

  • smantana

  • sare

  • piper

Mod de preparare

Pentru placinta de dovleac amesteci bine totul pana se omogenizeaza si pui compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dai la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 minute. Cand incepe sa se rumeneasca dai cuptorul la 200 de grade si mai lasi 15 minute. Cand este gata se desprinde de pe marginile tavii.

Scoti tava din cuptor si rulezi placinta cat inca e calda. O lasi sa se raceasca complet.

Intre timp pregatesti si crema de branza. Pui toate ingredientele intr-un bol si amesteci bine totul. Gusti si potrivesti de sare si piper.

rulada de dovleac cu branza

Dupa ce s-a racit complet rulada de dovleac, o desfasori si o intinzi. Pui cu lingura gramezi din crema de branza. Intinzi cu un cutit si rulezi cu grija. Daca se rupe pe alocuri nici o problema, crema de branza va tine bine totul.

Poti intinde un strat de crema de branza pe deasupra dar nu este obligatoriu.

Lasi la frigider sa stea cateva ore dupa care poti taia rulada. 

rulada de dovleac cu branza


CRENVURSTI IN ALUAT. RETETA SIMPLA SI GUSTOASA


Pofta buna. 

Surse de inspiratie:

https://ro.wikipedia.org/wiki/Dovleac

doc.ro



mirabela
mirabela

Sfaturi despre moda, destinatii de calatorie, animale de companie, sanatate si spiritualitate.

Articole: 115

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *