CELE PATRU TIPURI DE FORME ALE CORPULUI TAU


Corpul feminin este creația perfectă. Atunci când Dumnezeu a creat femeia, a pus puțină iubire, puțină tandrețe, putină frumusețe, putină empatie, multă energie și a obținut o mamă iubitoare, o soție grijulie o gospodină desăvârșită, cu alte cuvinte, o ființă foarte puternică și devotată propriei sale familii.

Femeia a primit din partea lui Dumnezeu un stâlp de sprijin în viața ei și anume bărbatul, soțul. Astfel, femeia și bărbatul au întemeiat o familie și au făcut copii frumoși. Cu timpul, femeia copleșită de responsabilitățile care apăsau pe umerii ei a uitat să mai fie femeie.

A uitat ca are un corp frumos care trebuie îngrijit, a uitat să se mai îmbrace frumos, a uitat să mai petreacă timp cu ea însăși dar și cu prietenele sale, a uitat de pasiunile ei, într-un cuvânt a uitat să mai fie fericită. Și acesta este un lucru foarte trist. Pentru că femeia face sacrificii enorme pentru copii, pentru soț și pentru familie în general.

Eu vin și-ți că meriți tot ce e mai bun pe lumea asta. Meriți să fii răsfățată, meriți să fii iubită, meriți să fii frumoasă si apreciată la adevărata ta valoare. Cu aceste idei în minte m-am apucat să scriu acest e-book. Vreau să te ajut să te regăsești tu pe tine cea de ieri. Vreau să te simți frumoasă din nou și vreau să simți că meriți asta. Acest e-book îți este dedicat în totalitate.

Probabil ai mai auzit vorbindu-se pe această temă dar nu știi foarte multe lucruri despre asta. Ei bine ce este mai important este că există patru mari categorii în care sunt încadrate formele feminine. Acestea sunt:

 • forma corpului de tip măr

 • forma corpului de tip pară

 • forma corpului de tip clepsidră

 • forma corpului de tip rectangular sau dreptunghi

Mai sunt și alte subcategorii mai mici precum forma ovală a corpului sau forma de tip I dar toate acestea se încadrează într-una din categoriile mai de sus. Eu îți voi povesti de cele patru forme generale. Cu siguranță te vei regăsi într-una dintre ele. Eu spre exemplu am forma corpului dreptunghi. Dar mai există și alți factori care influențează tipul de corp pe care îl ai. Spre exemplu structura osoasă sau cea musculară. Îți povestesc mai încolo și despre asta. Acum ne concentrăm pe cele patru forme ale corpului.

Pentru a afla care este forma corpului tău, va trebui să faci câteva măsurători. Măsoară zona umerilor, zona bustului, talia, zona bazinului și zona șoldurilor.

Pentru a te putea măsura corect, va trebui să te dezbraci de haine, dacă nu te simți inconfortabil dă jos și lenjeria intimă, Așază-te în fața oglinzii și cu un metru de croitorie măsoară cea mai largă zonă a bustului. De obicei o găsești în paralel cu zona sfârcurilor, bineînțeles măsoară și zona umerilor. Apoi măsoară talia în zona cea mai subțire a ei, o găsești cu 5-7 cm deasupra buricului. Măsoară zona șoldurilor tot așa în zona cea mai largă și pe urmă măsoară și zona bazinului.

Te sfătuiesc să folosești un metru de croitorie pentru toate aceste măsurători pentru că este un metru flexibil, un metru pe care poți să îl înfășori ușor în jurul corpului și vei primi o măsurătoare mai exactă.

Întotdeauna ai grijă să nu te strângi foarte tare cu acel metru, să îți rămână un loc cât să poți introduce un deget între metru și piele. Dacă diferența dintre două măsuri este de 2,5 cm maxim consideră că acele două măsuri sunt egale.

Forma corpului de tip măr

Pregătește un metru de croitorie un pix și o foaie de hârtie.  Notează pe hârtie toate cele 4 măsurători despre care îți vorbeam mai sus,  respectiv măsoară zona umerilor, zona bustului, talia, zona șoldurilor și zona bazinului.

Notează toate aceste cinci măsuri pe foaia de hârtie. Dacă măsura umerilor, măsura bustului și măsura taliei sunt mai mari decât măsura șoldurilor și a bazinului atunci cel mai probabil ai forma corpului măr.  Diferența la măsurătoare dintre partea de sus a corpului și partea de jos a corpului în acest caz este mai mare de 5-6 cm.

Cel mai probabil și zona taliei este mai mare și ai o talie nedefinită.  Asta înseamnă că nu ai mijloc și partea de sus a corpului este un întreg. Se poate ca zona taliei să fie mai mare decât zona umerilor sau a bustului. Partea de jos a corpului este mai îngustă, mai micuță, picioarele sunt subțiri, posteriorul este plat iar în zona bustului ești dotată de la mama natură cu dimensiuni pe care probabil multe femei le invidiază.

Este foarte posibil ca depozitele de grăsime să se formeze în zona taliei.

Forma măr a corpului mai este cunoscută și sub denumirea de triunghi răsturnat. Această formă este cea mai indicată pentru catwalk.

Vedete de la Hollywood care posedă această formă a corpului sunt, Drew Barrymore sau Cathrine Zeta Jones.

Forma corpului de tip pară

Dacă, după ce te-ai măsurat, zona umerilor și a bustului este cu mult mai mică în centimetri decât zona șoldurilor și a bazinului cel mai probabil ai forma corpului pară. Femeile care au forma corpului pară este posibil să aibă și umerii rotunjiți.

Dacă ai forma corpului pară cel mai probabil ai picioarele scurte cu mai multă musculatură, zona bazinului și a șoldurilor voluminoasă, un posterior mai bombat, o talie bine definită și subțirică, bustul poate să fie și el foarte micuț dar asta diferă de la femeie la femeie.

Unele femei pot avea bustul  mai generos în schimb zona umerilor este micuță și rotunjită.  Corpul de tip pară este foarte vizibil, ușor de distins. Mai ales dacă faci aceste măsurători în oglindă. Dacă vei sta să te observi puțin vei vedea că este destul de ușor să distingi forma corpului tău.

Femeile care au forma corpului pară sunt considerate cele mai fertile dintre femei. Această formă a corpului este cel mai des întâlnită.

Vedete de la Hollywood care au această formă a corpului sunt Beyonce sau Shakira.

Forma corpului de tip clepsidră

Dacă ai un corp în formă de clepsidră ești o norocoasă. Această formă a corpului este cea mai râvnită de către femei și cea mai apreciată de către creatorii de modă.

Știi că ai un corp în formă de clepsidră dacă zona umerilor și a bustului sunt aproximativ egale cu zona bazinului și a șoldurilor. O diferență de 3-4  cm este nesemnificativă. Talia este foarte accentuată și definită. Are o dimensiune cu mult mai mică decât celelalte zone ale corpului.

Dacă te uiți în oglindă vei putea distinge cu ușurință această formă a corpului. În această situație depozitele de grăsime se formează pe toată suprafața corpului.

Deși aceasta este cea mai râvnită siluetă, nu îți face griji pentru că prin diferite trucuri vestimentare, poți să obții și tu această formă a corpului, indiferent în ce categorie te-ai afla.

Vedete cunoscute de la Hollywood care au această formă a corpului sunt Mădălina Ghenea, Scarlett Johanson sau Megan Fox.

Forma corpului dreptunghiular

Ești o femeie cu forma corpului dreptunghi dacă circumferința umerilor și a bustului sunt apropiate, circumferința bazinului și a șoldurilor sunt apropiate iar circumferința taliei este puțin mai mică.

Dacă te uiți în oglindă vei observa că nici o parte a corpului nu iese în evidență.  Diferența dintre circumferințe nu trebuie să fie mai mare de 5 cm.

Această formă a corpului se mai numește și atletică pentru că este cea mai întâlnită la sportivi și la fetele tinere care nu au încă o forma a corpului bine definită.

Însă sunt și persoane care au această formă a corpului în mod nativ. În general dacă ai această formă a corpului nu prea vei face depozite de grăsime. Însă acest lucru depinde și de alte aspecte despre care îți povestesc puțin mai încolo.

Și cu această forma corpului prin trucuri vestimentare poți ajunge la o siluetă de clepsidră. Trebuie să te folosești doar de formele geometrice imprimante pe hainele purtate de tine.

Vedete de la Hollywood care au această siluetă sunt Jessica Alba sau Cameron Diaz.

Mai sunt și alte modalități prin care poți determina ce formă are corpul tău

Pune-te în fața oglinzii dezbrăcată de haine și trage o linie imaginară de la umăr înspre șolduri. Astfel îți vei da seama care zonă a corpului este mai mare și care este mai mică.

Bineînțeles examinează și vizualul formele corpului tău și în funcție de asta și de linia imaginară trasată de tine îți vei da seama ce formă are corpul tău.

Nu este o modalitate ușoară prin care poți să îți dai seama de forma corpului. De aceea nu îți recomand să folosești această metodă. Sar putea să te înșeli și să crezi că forma corpului tău este alta decât cea din realitate.

O altă metodă mai ușoară și mai la îndemână este să măsori circumferința umerilor, circumferința bustului, circumferința taliei, circumferința bazinului și circumferința șoldurilor. Notezi pe hârtie toate aceste dimensiuni în centimetri și cu un liniar trasezi pe foaia de hârtie linii de aceleași dimensiuni cu centimetri notați.

Liniile le trasezi una sub alta la 5 cm distanță cu spații între ele și apoi cu creionul legi aceste linii între ele. Vei obține o siluetă și în funcție de asta îți vei da seama ce formă are corpul tău.

Alte aspecte de luat în considerare

După cum ți-am amintit puțin mai sus, sunt și alte aspecte care trebuie luate în considerare atunci când vrei să afli ce formă are corpul tău. Acestea sunt conformația, statura și tipul corpului.

Ai observat și tu că indiferent dacă te îngrași sau slăbești forma corpului tău rămâne aceeași probabil cu foarte mici modificări. Asta deoarece aceasta este conformația corpului tău.

Bineînțeles că majoritatea femeilor sunt departe de acele dimensiuni care definesc un corp perfect. Drept să-ți spun, din punctul meu de vedere nu există dimensiuni perfecte sau corp perfect.

Dacă te vei uita la o femeie cu o înălțime de 1,60 cm acele dimensiuni 60- 90- 60 nu vor mai părea chiar atât de perfecte. Pentru că este o diferență între o înălțime de 1,60 cm și una de 1,90 cm. Acele dimensiuni perfecte, nu sunt perfecte pentru toate femeile. Acesta este doar un mit și nu se potrivește nici măcar modelelor care defilează pe podium.

Bineînțeles că toate ne dorim să fim zvelte, slăbuțe și să avem forme curbate. Acest lucru nu este posibil, fiecare suntem frumoase în felul nostru.

Nu îți face griji pentru că te voi ajuta să îți alegi hainele potrivite siluetei tale, să combini culorile ca un profesionist și să arați demențial. Și toate acestea indiferent de forma corpului tău sau de kilogramele în plus sau în minus pe care le ai.

Există trei tipuri somatice ale corpului: ectomorf, mezomorf și endomorf.

Corpul ectomorf și caracteristicile sale:

 • oase mici și subțiri

 • picioare și brațe lungi

 • grăsime corporală puțină

 • șolduri înguste

 • nu este predispus la a face depozite de grăsime sau musculatură

Corpul mezomorf și caracteristicile sale:

 • umeri lați

 • șolduri înguste

 • structura osoasă medie

 • depozite scăzute de grăsime

 • predispus la a crește în masă musculară dar nu și în depozite de grăsime

Corpul endomorf și caracteristicile sale:

 • oase și încheieturi mari

 • zona șoldurilor lată

 • depozite multe de grăsime

 • predispus la îngrășare dar nu și la acumulare de masă musculară

Este destul de ușor să îți dai seama din care categorie faci parte dacă te uiți în oglindă. Dar dacă îți este greu să te hotărăști îți dau un mic pont după care să te ghidezi.

Cu degetul mare și cu cel arătător de la o mână cuprinde încheietura celeilalte mâini. Dacă:

 • cele două degete nu se ating ai o structură endomorfă

 • cele două degete abia se ating ai o structură mezomorfă

 • cele două degete se suprapun ai o structură ectomorfă

Acum că ai aflat toate aceste lucruri vei putea cu ușurință să stabilești forma corpului tău. Știi cum trebuie să te măsori și unde, ai aflat care este structura osoasă a corpului tău așa că mai trebuie să știi doar cum să te îmbraci și cum să îți alegi hainele astfel încât să îți pui în evidență părțile corpului care te avantajează și de care ești mândră și să îți maschezi părțile neplăcute.

Ține cont de faptul că diferite croiuri avantajează sau dezavantajează  o anumită siluetă. Folosește-te și de imprimeuri. Ține cont de faptul că imprimeurile mici micșorează iar imprimeurile mari dau volum.

Dungile verticale măresc volumul iar dungile orizontale subțiază vizual. Te poți folosi de toate acestea pentru a scoate în evidență sau pentru a masca anumite zone ale corpului.

Fiecare tip de corp trebuie să creeze un echilibru astfel încât nici o zonă a corpului să nu pară cu mult mai mare decât o altă zonă. Întotdeauna va trebui să creezi un echilibru între partea superioară a corpului și partea inferioară.

Scoate în evidență acea zonă a corpului care te avantajează. Puneți în evidență talia mai ales dacă e subțirică și bine definită. Scoateți în evidență bustul generos dacă ești mulțumită de el și te face fericită.

Dacă ai un funduleț obraznic pentru care poate ai muncit mult la sală și de care ești foarte mândră scoate-l în evidență. Bineînțeles nu trebuie să te îmbraci vulgar, nu place nimănui asta. Caută să fii mereu elegantă, cu bun gust dar și puțin sexy în același timp.

Această combinație îți va aduce complimente, vei fi remarcată, admirată iar persoana iubită va fi mândră de faptul că are așa o frumusețe lângă el.

Toate ne dorim ca persoana iubită să ne placă. De aici pornește totul. Bineînțeles că este foarte important să arătăm bine și la serviciu și atunci când ieșim pe stradă sau ne facem cumpărăturile întru-un supermarket sau chiar la piață. Noi femeile trebuie să arătăm bine în orice situație.

Atunci când te îmbraci frumos, cu bun gust atragi privirea celor din jurul tău. Dar probabil că vrei mai mult de atât. La fel ca oricare femeie vrei ca cel de lângă tine să fie mândru de tine și să te iubească.

Să știi că prin felul în care te îmbraci poți să transmiți multe lucruri inclusiv persoanei iubite sau mai ales persoanei iubite. Fă-l să se îndrăgostească de tine în fiecare zi, fă-l să te dorească și fă-l să fie mândru de tine. Nu contează că ești acasă, poți să te îmbraci cu ceva frumos, cu ceva sexy și vei vedea că atunci când va ajunge acasă va fi foarte recunoscător pentru asta.

Atunci când ieși în societate, trebuie să mergi la un eveniment special, fie el o nuntă un botez sau o zi de naștere, modul în care te îmbraci transmite lucruri despre tine celor din jur. Dacă ai grijă să te îmbraci cu hainele potrivite pentru forma corpului tău, ai grijă la cum combini culorile și adaugi și un strop de erotism la ținuta ta vei fi foarte admirată și apreciată.

Prietenele tale te vor considera o fashionistă și ori de câte ori vor avea nevoie de sfaturi vor apela la tine cu încredere. Și bineînțeles te vor invidia în secret(dar asta rămâne între noi 😉).

Dacă îți place despre ce povestesc eu aici îți recomand să intri și pe blogul meu și acolo vei găsi articole scrise cu drag pentru tine. Poți citit despre lifestyle, modă, călătorii, am scris și despre cum să îți amenajezi casa sau apartamentul în stil feng shui, găsești rețete simple care se faci rapid și multe alte articole interesante care ar putea să-ți fie pe plac. Intră pe link https://zonadecomfort.ro/ și răsfoiește blogul.

answear.ro%20
zappatos.ro
epantofi.ro
zonia.ro%20