Marele Preot in tarot este o figura spirituala care detine o cunoastere infinita. Vrei sa afli cum poti accesa aceasta cunoastere?

Marele preot in tarot reprezinta o figura religioasa cu o cunoastere infinita. Daca ti se dezvaluie aceasta carte inseamna ca va trebui sa o apuci pe un drum batatorit deja testat si confirmat. Va trebui sa urmezi modele de viata consacrate si sa inveti valorile traditionale si religioase bine cunoscute si consolidate. Vei avea succes in cariera doar daca vei face exact ceea ce se asteapta de la tine. Citeste articolul si afla totul despre aceasta carte.

Marele preot tarot - Ce semnificatie are?

Marele preot tarot este cea de-a cincea carte din arcana majora. El semnifica: 

 • valori traditionale, 

 • casatorie, 

 • angajamente, 

 • religie, 

 • credinte, 

 • conformism, 

 • educatie,

 • intelepciune spirituala.

Marele preot in tarot reprezinta opusul Marii Preotese si mai este cunoscut si sub denumirea de Papa sau Invatatorul si este guvernat de catre Taur.  

Marele Preot reprezinta o figura religiosa asezata intre doi stalpi. Acesti doi stalpi nu sunt aceeasi cu cei de pe cartea Marea Preoteasa. Marele preot poarta trei vesminte bisericesti si o coroana pe trei niveluri, acestea simbolizand cele trei lumi peste care guverneaza, respectiv, constient, subconstient si supraconstient.

Are mana dreapta cu doua degete orientate spre cer si doua degete orientate spre pamant ridicata in sus in semn de binecuvantare. In mana stanga are o cruce tripla care este asociata cu Sfanta Treime (Tatal, Fiul si Duhul Sfant). 

In fata lui sunt ingenuncheati doi adepti care urmeaza a fi initiati. Ei vor primi intelepciunea spirituala a Marelui Preot pentru a putea prelua rolurile desemnate lor. Acesta este interpretat ca fiind un rit de trecere la un alt nivel de cunoastere.

Cele doua chei incrucisate aflate la picioarele sale reprezinta echilibrul dintre constient si subconstient si deblocarea misterelor doar de el stiute.

Cartea descrisa face parte din setul de carti Rider Waite.

marele preot tarot

Cartea marele preot tarot - Dreapta

Daca ti se descopera aceasta carte la o etalare de tarot poate avea urmatoarele semnificatii: 

 • este momentul sa inveti valorile treditionale sau religioase sau va aparea o persoana, un ghid, un invatator care te va invata despre valorile si credintele spirituale.

 • mai poate insemna ca, daca ai aprofundat un domeniu si cunosti bine tot ce presupune el, este posibil sa preiei rolul de mentor sau invatator pentru altii insa trebuie sa respecti vechile traditii si sa ramai intr-un tipar deja incercat si testat..

 • nu este momentul sa inventezi noi modele sau noi metode ci trebuie sa ramai la cele consacrate, nu este momentul sa zgaltai barca si sa faci valuri.

 • cartea marele preot poate insemna si apartenenta la un grup, te vei simti confortabil in preajma unor oameni cu sisteme de credinte bine stabilite si valori consolidate.

 • cartea vorbeste despre identificarea cu ceilalti si despre un mod de gandire care te va ajuta sa inveti si sa-ti creezi traditii si ritualuri noi ulterior. 

Cartea marele preot tarot - Inversat

Daca ti se dezvaluie cartea Marele Preot inversata aceasta semnifica faptul ca ar trebui sa-ti urmezi propria cale si propriul tau sistem de valori. Tu esti propriul tau profesor si nu trebuie sa urmezi orbeste alte persoane.

Ai toata intelepciunea de care ai nevoie in interiorul tau. La inceput poate fi mai dificil sa-ti urmezi propriul drum dar pe masara ce inaintezi vei invata sa ai incredere in tine si in cunostintele tale. Vei intalni pe parcurs oameni care vor pune la indoiala demersul tau de a merge impotriva traditiei. 

Daca marele preot este de partea ta nu ai nevoie de recunoastere sau aprobare din exterior pentru a merge pe drumul tau. Stii sigur ca ceea ce faci, faci bine.

Vezi lumea in moduri alternative, diferit fata de ceilalti si esti gata sa testezi idei si concepte noi despre care ai invatat ca sunt adevarate. Cauti modalitati de a te razvrati si de a-ti recupera puterea proprie. Daca modul in care se intampla lucrurile in societate nu corespund valorilor tale este momentul sa faci lucrurile in felul tau.

Marele preot inversat reprezinta copilul rebel din tine. Vei incepe sa contesti societatea si este posibil sa intri in conflict cu autoritatile, parintii sau o alta persoana autorizata.

Marele preot tarot in dragoste

Daca ai o relatie serioasa, marele preot poate semnifica o casatorie sau un angajament. Relatia ta va deveni serioasa si o va lua catre noi etape. Cartea aceasta semnifica faptul ca tu si partenerul tau impartasiti aceleasi valori, principii si obiective. Daca iti doresti un angajament serios in relatie aceasta este cea mai buna carte care ti se poate dezvalui.

Daca nu esti intr-o relatie cartea marele preot semnifica o noua relatie in viata ta si nu una oarecare. Vei incepe o relatie serioasa bazata pe un fundament sanatos format din dragoste, siguranta si angajament.

Daca vrei sa afli mai multe detalii despre tarot citeste acest articol:

Cum te poate ajuta tarotul sa-ti modelezi viitorul? Semnificatia cartilor de tarot


Bani si cariera

In ceea ce priveste cariera este momentul sa te implici in proiecte de grup sau sa muncesti in echipa. Fa ceea ce se asteapta de la tine, nu inventa roata, si vei avea succes la locul de munca.

S-ar putea sa gasesti in aceasta perioada un ghid care ta va ajuta in cariera. Este posibil si sa devii tu mentor pentru cineva. Este cel mai bun moment sa incepi studiile intr-o institutie de invatamant consacrata si recunoscuta.

In plan financiar este momentul sa-ti investesti banii cu grija in instrumente conventionale cu risc scazut. Nu brava si nu te aventura in investitii riscante iar daca ai nevoie de sfaturi sau de indrumare, apeleaza la institutii financiare traditionale.

Sanatate si spiritualitate

Daca ai probleme de sanatate in aceasta perioada cel mai bine este sa apelezi la medicina traditionala. Poti la fel de bine sa incepi o rutina sanatoasa in viata ta precum mersul la sala zilnic sau intarirea sistemului imunitar cu ajutorul vitaminelor si suplimentelor alimentare.

Sper sa-ti fie de folos aceste informatii despre cartea marele preot tarot si in momentul in care iti apare aceasta carte intr-o etalare sa stii exact ce semnifica si ce anume ai de facut. Sa-ti fie de folos si sa-ti aduca numai experiente placute.

Citeste si aceste articole:

Marea Preoteasa tarot                                     Magicianul tarot                                Imparateasa tarot

       Imparataul tarot                                             Spanzuratul tarot                               Judecata tarot          

mirabela
mirabela

Sfaturi despre moda, destinatii de calatorie, animale de companie, sanatate si spiritualitate.

Articole: 119

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *